Ota yhteyttä tai varaa ilmainen arviokäynti

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

opas ensiasunnon ostajalle

OPAS ENSIASUNNON OSTAJALLE

Onko ensiasunnon ostaminen ajankohtaista? Tai oletko epävarma siitä, mitä sinun tulee ensiasunnon ostajana ottaa huomioon? Ei hätää!  Tästä löydät  muutaman vinkin ensiasunnon ostajalle.


Kuka on ensiasunnon ostaja?

Ensiasunnon ostaja on kaupantekohetkellä   18–39-vuotias henkilö, joka ei ole aiemmin omistanut asunto-osakkeesta tai asuinrakennuksesta 50 % tai enempää. Ehtona on myös se, että ostettava asunto tulee vakituiseksi asunnoksesi ja muutat siihen kuuden kuukauden sisällä kaupantekohetkestä.

opas ensiasunnon ostajalle

Rahoitus ja sopivan kohteen löytäminen

Pankkien kilpailutus ja rahoituksen hoito kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, kun sinulla on osviittaa siitä, minkä hintaisen asunnon pystyt ostamaan. Näin sinun helpompi lähteä etsimään juuri sinulle oikeaa ensiasuntoa. Valmis lainalupaus myös helpottaa, kun löydät asunnon, jonka haluat itsellesi.

Asuntoa etsiessä tulee ottaa huomioon asumisen kokonaiskustannukset. Lainanlyhennyksen lisäksi jää maksettavaksesi esimerkiksi myös lainakorot. Myös omaa budjettia ja sen riittävyyttä tulee suunnitella etukäteen. Sinulla pitäisi olla selvillä, kuinka paljon itselläsi on varattuna muihin asumiskustannuksiin, kuten esimerkiksi yhtiövastikkeeseen ja veden- sekä sähkönkulutukseen.

Kun ensiasunnon osto on ajankohtaista, kannattaa sinun pohtia tarkkaan myös sitä, mitä asumiselta haet. Haluatko asua esimerkiksi kerrostalohuoneistossa keskustan sykkeessä vai luonnon läheisyydessä rivitaloasunnossa? Lue lisää asumisen kriteereistä asunnon ostajan oppaasta.


opas ensiasunnon ostajalle

ENSIASUNTOKAUPAN VEROTUS

Ensiasunnon ostajana sinun ei tarvitse maksaa varainsiirtoveroa, joka muutoin olisi 2–4 % asunnon kauppahinnasta. Pelkkä ilmoituksen tekeminen riittää! Jos olet ostamassa asunto-osaketta, hoitaa välittäjä ilmoituksen tekemisen kaupanteon yhteydessä. Ostajana sinun ei siis tarvitse huolehtia varainsiirtoveroilmoituksen tekemisestä.

Lähde: SKVL


Jäikö jokin mietityttämään?

Lue lisää vinkkejä asunnon ostajan oppaasta tai ota yhteyttä ammattitaitoisiin välittäjiimme. Me autamme sinua kaikissa asuntokauppaan liittyvissä kysymyksissä.

Tarkasta myös myynnissä olevat kohteemme.

Jos asuntokriteerit ovat selvillä, mutta sopivaa kohdetta ei löydy, voit tehdä kanssamme ostotoimeksiannon. Ostotoimeksiannon avulla etsimme sinulle unelmiesi kodin.


Mitä meistä sanotaan

“ Suosittelen lämpimästi Näytönpaikkaa ja iso kiitos välittäjälle. Kotimme meni viikossa kaupaksi, välittäjä teki aivan loistavaa työtä. Koko homma saatiin maaliin nopeammin kuin osasimme kuvitellakaan.”
– Ari
“ Loistava palvelu, luotettava ja vielä mahtavampi välittäjätiimi.”
– Leena
“ Tehokasta toimintaa! Kiitos välittäjälle ja koko Näytönpaikan väelle ammattimaisesta toiminnasta.”
– Jorma
“ Aktiivista ja ammattimaista toimintaa, arvostan! Hyvää yhteydenpitoa myyjään sekä ostajaan.”
– Katriina

Ole yhteydessä välittäjiimme

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!