Ota yhteyttä tai varaa ilmainen arviokäynti

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Studio Magga

ARkkitehtiemme Esimerkkitöitä

Studio Magga

KÄYTTÖTARKOITUKSEN MUUTOS

Kylmän varastohallin muutos kampaamo- ja työtiloiksi.

Tilan mailla seisova varastohalli muutettiin uusien tilallisten tarpeita paremmin vastaavaksi  kampaamoksi ja työtiloiksi.

Asiakkaat aloittivat muutostyöt valamalla betonilaatan. Valun yhteydessä määritettiin samalla viemärien paikat. Näitä tehdessä ja pohtiessa selkeytyi myös ajatus suunnittelijan palkkaamisesta.

Tila jaettiin karkeasti kolmeen osaan. Kaksi tiloista jäi työtiloiksi, yhteen tuli kampaamo. Kampaamo suunniteltiin siten että tilaa voitaisiin käyttää myös studiona ja galleriana.  Kaikkiin tiloihin tuli wc ja taukotilat, sekä keittiöt.

Työtilojen puolella uusi sisäkatto rakennettiin olevia kattorakenteita myötäillen. Jo tällä saavutettiin hyvä huonekorkeus. Kampaamon puolella päädyttiin olevien kattotuolien purkuun ja uusien tekemiseen, jolloin rakennuksen koko korkeus saatiin hyödynnettyä.  Tämä mahdollisti toivotun parven rakentamisen kampaamon puolelle.

Teräsrakenteinen parvi toimii paitsi omana työtilanaan vesipisteineen, myös hyvänä ripustuspisteenä valoille, antaen studiolle sen vaatimaa muovautumiskykyä. Kampaamon pesupaikoilta on suurien ikkunoiden läpi näkymä metsäiseen maalaismaisemaan.

Uloskäynnin vaatima tuulikaappi rakennettiin rakennuksen ulkopuolelle, näin se ei vienyt kallisarvoisia neliöitä sisältä. Ulkopuolelta tuulikaappi rytmittää julkisivua toimien samalla maamerkkinä Studio Maggalle. Tielle näkyvät julkisivut pidettiin muuttumattomina.

studio magga