Ota yhteyttä tai varaa ilmainen arviokäynti

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Studio Magga

Esimerkkitöitämme

Studio Magga

KÄYTTÖTARKOITUKSEN MUUTOS

Kylmän varastohallin muutos kampaamo- ja työtiloiksi.

Tilan mailla seisova varastohalli muutettiin uusien tilallisten tarpeita paremmin vastaavaksi  kampaamoksi ja työtiloiksi.

Asiakkaat aloittivat muutostyöt valamalla betonilaatan. Valun yhteydessä määritettiin samalla viemärien paikat. Näitä tehdessä ja pohtiessa selkeytyi myös ajatus suunnittelijan palkkaamisesta.

Tila jaettiin karkeasti kolmeen osaan. Kaksi tiloista jäi työtiloiksi, yhteen tuli kampaamo. Kampaamo suunniteltiin siten että tilaa voitaisiin käyttää myös studiona ja galleriana.  Kaikkiin tiloihin tuli wc ja taukotilat, sekä keittiöt.

Työtilojen puolella uusi sisäkatto rakennettiin olevia kattorakenteita myötäillen. Jo tällä saavutettiin hyvä huonekorkeus. Kampaamon puolella päädyttiin olevien kattotuolien purkuun ja uusien tekemiseen, jolloin rakennuksen koko korkeus saatiin hyödynnettyä.  Tämä mahdollisti toivotun parven rakentamisen kampaamon puolelle.

Teräsrakenteinen parvi toimii paitsi omana työtilanaan vesipisteineen, myös hyvänä ripustuspisteenä valoille, antaen studiolle sen vaatimaa muovautumiskykyä. Kampaamon pesupaikoilta on suurien ikkunoiden läpi näkymä metsäiseen maalaismaisemaan.

Uloskäynnin vaatima tuulikaappi rakennettiin rakennuksen ulkopuolelle, näin se ei vienyt kallisarvoisia neliöitä sisältä. Ulkopuolelta tuulikaappi rytmittää julkisivua toimien samalla maamerkkinä Studio Maggalle. Tielle näkyvät julkisivut pidettiin muuttumattomina.

studio magga
8368

Savenvalajankatu


PINTAREMONTTI

Hienolla paikalla sijaitseva ja hyvillä näkymillä varustettu asunto oli hyvin pidetty. Pohjakin oli ok.  Asunnossa oli silti sellaista potentiaalia, jota ei oltu vielä osattu hyödyntää.

Jotta asunto vastaisi kokonaisuudessaan puitteitaan päätettiin asunnon pinnat uusia. Samassa yhteydessä uusittiin myös keittiö ja kylpyhuone. Keskellä huoneistoa ollut sauna purettiin ja tilalle tehtiin vaatehuone.

Remontti toteutettiin vanhaa kunnioittaen. Mitään restauroimisen arvoista asunnossa ei ollut, mutta ne asiat jotka olivat hyödynnettävissä hyödynnettiin.

Remontin yhteydessä keittiön ja ruokahuoneen välisestä seinästä löytyi oviaukko, joka oli laitettu jossain vaiheessa umpeen. Tämä aukko avattiin nyt uudestaan. Vastaavasti kylpyhuoneen ja saunan välinen oviaukko suljettiin. Käytännössä asunto palautettiin näillä toimilla alkuperäiseen tilaratkaisuunsa, sillä sauna oli aikoinaan rakennettu vaatehuoneen tilalle.

Kylpyhuoneen ja vaatehuoneen asunnon keskelle luoma kuutio paneloitiin sormipaneelilla. Tämä  toi tilan arkkitehtoniset elementit paremmin näkyviin. Samaa paneelia käyttäen uusittiin pienimmän huoneen kaapisto.

Vanha parketti säilytettiin. Muovimatot korvattiin linoleumille. Linoleumin väriksi valikoitui vihertävä. Tämä toimii nyt mustan keittiön kanssa, eikä vääristä valkoisiksi maalattujen seinien väriä. Keittön välitilaan laitettiin poikkeuksellisesti peiliä. Keittiö vaikuttaa näin kokoistaan suuremmalta. Samaa efektiä hyödynnettiin myös kylpyhuoneessa.

Pesukoneen liitäntä laitettiin vaatehuoneen puolelle. Kun pesukonetta ei tarvinnut laittaa kylpyhuoneeseen, saatiin kylpyhuoneesta varsin ihailtavan kokoinen.

Cafe Ankka

SUUNNITELMA UUDISRAKENNUKSESTA

Turkulaisten rakastama Ankka kioski koki taannoin sukupolvenvaihdoksen. Uuden polven astuessa kahvilan vetovastuuseen aloitettiin samalla suunnitelmat uuden kioskirakennuksen rakentamiselle.

Koska kioski sijaitsee Aurajokeen nähden keskeisellä paikalla, oli uutta kioskia mietittävä paitsi kahvilan kasvavien vaatimusten niin myös joen muodostaman kulttuurimaiseman kautta. Tavanomaisesta projektista ja käsittelystä poiketen kioskin kohdalla toimitettiin ensin joenvarren toimintoja kartoittavalle toimikunnalle aineistoa, jonka pohjalta voidaan myöhemmin siirtyä lupakuviin.

Kuten rakentaminen, niin myös kahvilatoiminta on sääntöjen määrittelemää. Tietyt asiakaspaikat saadakseen, on kahvilan voitava tarjota tietynlaiset puitteet. Käytännössä kahvilan asiakaspaikat määräytyvät usein wc-tilojen mukaan. Cafe Ankka projektissa erityisen tärkeäksi nousikin kahden wc-tilan mahduttaminen pieneen rakennukseen.

Suunnitelman pohjana on merikontin mitat. Kioskin toimiessa vuokratontilla siirrettävyys on etu. Samalla kontin käyttäminen olisi eräänlainen siirtymä nykyiselle kioskikärrylle.


Suunnitelmaan on mahdutettu kaikki tarpeellinen, ei ylimääräisyyksiä. Oman tilansa vievät wc:t, joista toinen on inva-wc pyörähdysympyröineen ja ramppeineen. Tämän lisäksi löytyy varasto vaadittavine tarpeineen. Keittiö ei ole paljoa nykyistä suurempi, mutta tarvittavat laitteet mahtuvat. Asiakaspaikat ovat terassilla, eli kahvila toimii tuttuun totuttuun tapaan kioskiperiaatteella.

pitkä ramppi